***VACATURE*** doktersassistent Meer info
Vacature doktersassistent!
Spreekt jouw dit aan neem dan contact op met ouwersloot@huisartsenrijnsburg.nl
Vacature doktersassistent
Huisartsenpraktijk Nieuw Rapenburg bestaat uit een samenwerkingsverband van meerdere huisartsen. In onze praktijk bent u niet bij een vaste huisarts ingeschreven. Maar u kunt natuurlijk wel uw voorkeur uitspreken voor een bepaalde arts.
Bij spoedgevallen en/of drukte wordt u vanzelfsprekend door een arts geholpen die op dat moment beschikbaar is. Voor dezelfde klacht adviseren wij u wel bij dezelfde arts te blijven.
Om beter bereikbaar te zijn en u hierdoor beter van dienst te zijn maken wij gebruik van een telefooncentrale. Via deze centrale kunt u een aantal keuzes maken.
Bij spoedgevallen tussen de middag kunt u de 1 intoetsen en dan krijgt u de dienstdoende huisarts aan de telefoon.
Spoed na 17.00 of in het weekend via de Huisartsenspoedpost de Limes; 0252-240212
Onze praktijk is een opleidingspraktijk. Wij vervullen een belangrijke rol bij het aanbieden van onderwijs aan studenten die een medische (beroeps)opleiding volgen, zoals studenten geneeskunde, artsen in opleiding tot huisarts en doktersassistenten in opleiding. Dit betekent dat u te maken kunt krijgen met stagiaires, co-assistenten of artsen in opleiding. Dit wordt altijd gemeld van tevoren en u kunt hier bezwaar tegen maken als u dit liever niet heeft. Hieronder een uitleg van de opleidingen:
Dit is een arts die de driejarige beroepsopleiding tot huisarts volgt. Een aios is volledig bevoegd voor alle geneeskundige handelingen inclusief het uitschrijven van medicatie en het verwijzen naar een specialist. De patiëntencontacten worden dagelijks nabesproken met de opleider. Wanneer het nodig is, gebeurt dit ook wel tijdens het consult.
Een co-assistent is een medisch student die de Bachelor-graad in de geneeskunde al heeft behaald. Een co-assistent in de huisartsenpraktijk is nog geen arts, maar heeft al wel veel ervaring opgedaan in het ziekenhuis en is niet ver meer verwijderd van het artsendiploma. Een co-assistent zal alleen een patiënt zien maar (eventuele) behandeling valt altijd onder de directe verantwoordelijkheid van een (huis)arts.
Wij zijn een, leerbedrijf voor doktersassistentes. De verantwoordelijke opleider is altijd een (ervaren) doktersassistente van het vaste team.
Regelmatig komen er geneeskundestudenten of studenten van paramedische vakken voor een korte meekijkstage.
Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft een methode ontwikkeld om de kwaliteit van werken in de huisartsenpraktijk te meten en te verbeteren. Door middel van praktijkaccreditatie krijgt de huisarts inzicht in de gebieden waarop de praktijk zich kan verbeteren. Tevens geeft de praktijk aan dat hij wil behoren tot de “best practices”, omdat er binnen de praktijk wordt gewerkt aan kwaliteitsverbetering op het gebied van medisch handelen, patiënten oordeel, organisatie en praktijkvoering. Jaarlijks wordt de praktijk bezocht door een accrediteur van het Nederlands huisartsgenootschap (NHG) en worden getoetst of de praktijk en haar medewerkers aan alle accreditatie-eisen voldoet.
Wie bepaalt die voorwaarden?
De regels voor de accreditering worden vastgesteld door een breed, onafhankelijk College van Deskundigen. Dit bestaat uit vertegenwoordigers van huisartsen (NHG en LHV), patiënten (NPCF) en zorgverzekeraars (ZN), met als waarnemer de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Wat heeft de patiënt er aan?
Het NHG-kwaliteitskeurmerk garandeert onze patiënten dat we voldoen aan de eisen van het NHG. Dat betekent dat we kwalitatief goede zorg leveren en onze praktijk goed op orde hebben.
In het Extramuraal LUMC Academisch Netwerk (ELAN) werken zorgverleners uit de regio Noordelijk Zuid-Holland en Haaglanden samen met de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) en de Health Campus Den Haag van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) aan ondersteuning, vernieuwing en verbetering van de zorg. Binnen ELAN wordt samengewerkt op het gebied van onderwijs, opleiding en onderzoek.